The Torribera Mediterranean Centre (TMC)

· · · The Torribera Mediterranean Centre (TMC)

La universitat de Barcelona i l’Institut Culinari d’Amèrica, s’embarquen en un nou projecte anomenat The Torribera Mediterranean Centre (TMC).

Aquest va obrir les seves portes en el Campus Torribera d’Aliments i Nutrició de la UB en Santa Coloma de Gramanet, amb l’objectiu de donar suport als beneficis nutricionals de la dieta mediterrània, i promoure la necessitat de reduir el consum de carn i augmentar la nostra aportació de restes d’aliments pel desenvolupament de les plantes. I, no tan sols en l’àmbit personal i domèstic, sinó que també volen arribar fins als restaurants i indústria alimentaria.

 

El TMC és el primer centre en el món que agafa la dieta mediterràni a com a punt d’inici per connectar la innovació culinària, agrícola i empresarial.

 

Els cursos

Els cursos començaran al setembre, i hi haurà dos diferents:

  • Dieta mediterrània: menjar, salut i gastronomia nutricional. S’impartirà en anglès i es trobarà a l’abast per tots aquells estudiants de la carrera de nutrició, medicina, salut pública i política pública. A més, també tindran l’oportunitat de cursar-lo aquells professionals que treballin en aquestes àrees.
  • Dieta mediterrània: alimentació, cultura i innovació culinària. A diferència de l’anterior, aquest s’impartirà en castellà i podran optar a ell tots els estudiants de les carreres d’Hosteleria, arts culinàries, negocis i administració d’aliments i begudes, periodisme i comunicacions. A més de tots aquells estudiïn aliments i camps relacionats, així com professionals del sector.

Els dos cursos comptaran amb una part teòrica amb seminaris i conferències impartides per experts científics d’àrees com la cultura, el medi ambient, el turisme, la salut, etc., com una part pràctica on es realitzaran pràctiques de cuina que ajudaran als estudiants a traslladar allò que han après en la teoria i portar-lo a la pràctica a més de comunicar-lo.

Tres grups consellers informen del treball de TMC:

– El Consell Divisor Científic i Tècnic: responsable d’establir la seva divisió d’investigació del centre.

– El Consell d’Estudis Culinaris i d’Aliments: format per xefs, experts culinaris i experts en aliments, autors i periodistes.

– El consell de Lideratge Empresarial i Innovació: representen el sector de la indústria i està format per experts del sector de la fabricació d’aliments, governamental i sense ànim de lucre.

El TMC celebrà la seva primera conferència de lideratge de la indústria el 15 i 16 d’octubre, amb representants dels diferents grups d’experts científics i culinàries en el campus de Torribera i en tota la ciutat de Barcelona.

 

Per més informació, entreu a la web: www.TMCMEDITERRANEAN.ORG o envieu un e-mail a tmc@tmcmediterranean.org

Altres notícies d’interès

2019-05-08T07:32:42+00:00