Es plasma en un manifest la voluntat de reconeixement de la gastronomia científica

· · · Es plasma en un manifest la voluntat de reconeixement de la gastronomia científica

 

El Science & Cooking World Congress Barcelona 2019 va donar per clausurat el congrés amb l’exposició del manifest on professors, xefs, investigadors, comunicadors i altres experts gastronòmics afirmen que”la ciència és fonamental per generar nous coneixements i la ciència, aplicada a la cuina, afavoreix la innovació culinària”.

En aquest, també es reclama que “la gastronomia científica, entesa com a ciència culinària i gastronòmica, ha de ser considerada una disciplina nova i independent, amb els seus propis paradigmes, però que es relacioni amb altres ciències de manera constructiva.

El manifest titulat Scientific Gastronomy Barcelona 2019 també diu que “la formació superior professional o universitària ha d’incorporar nous coneixements culinaris basats en l’evidència científica en els programes i activitats vinculats a la cuina”. Per això, “les administracions han d’incorporar aquesta nova realitat en la planificació dels programes de formació, d’investigació i de promoció de la innovació, amb total equivalència amb la resta d’àmbits o àrees de coneixement reconegudes”.

Tots els promotors del manifest, van pactar treballar conjuntament i cooperativament perquè la gastronomia científica, sigui promoguda i difosa. A més, també van acordar que per tal de garantir el compliment d’aquests objectius i el seguiment d’aquests, s’acorda crear un congrés de “Science and Cooking” periòdic i un òrgan de seguiment que actuï com a observatori permanent denominat “Barcelona Observatory on Science and Cooking”.

Article extret del III congrés català de la  cuina

Manifest

2019-04-03T14:10:22+00:00