El Picadillo de Corder arriba al Firabell

· · · El Picadillo de Corder arriba al Firabell

Carmel Modol, director general d’Alimentació Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, va participar el passat dimecres en la roda de premsa organitzada per l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de proximitat de Lleida, amb l’objectiu de presentar el “Picadillo de Corder” en context de la fira celebrada a Bellcaire d’Urgell, Firabell 2019.

Aquest, va voler destacar la “forta implicació del departament en l’impuls de la venda de proximitat, un àmbit estratègic per al futur agroalimentari del país, i alhora, per a assegurar la supervivència i l’expansió del nostre sector primari”.

Per altra banda, també va ser-hi present la directora de la fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, Pepa Aymamí, la qual va voler destacar que en aquesta iniciativa també hi participen l’Associació de dones de Bellcaire d’Urgell i els cuiners Sergi de Meià i Joel Castanyé.

Un altre membre que va ser-hi present va ser la catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, Maria Àngels Pérez Samper. Ella va ser l’encarregada de presentar el plat, motiu de la roda de premsa, i va explicar com existeixen referències a aquest tipus de plat tradicional en el receptari “La Cuynera Catalana” de 1835 i destacava que, entre els ingredients que conformen el Picadillo de Corder es troben, peres, figues, poma, tòfona i safrà.

Per últim, Llorenç Llop, vicepresident i secretari de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de la demarcació de Lleida, ha incidit en la finalitat d’aquesta entitat per promoure i donar a conèixer el producte de proximitat a més, agregava que els productors que aporten per aquest tipus de comerç tenen garantit el seu futur.

Article extret del Tercer Congrés Català de la Cuina

Altres notícies d’interès

2019-05-04T12:04:10+00:00