El paper de la simulació en la formació professional del sector de la restauració

· · · El paper de la simulació en la formació professional del sector de la restauració

 

 

El passat 27 de maig, el Centre Internacional de Simulació i Alt rendiment Clínic (CISARC), organitzarà una jornada a l’UManrensa, la qual han anomenat “Innovació en la sala, innovació en la formació. La simulació en la formació del personal de sala”. Aquesta, forma part d’un conjunt d’accions destinades a mostrar el potencial de la metodologia de la simulació per incorporar aprenentatges a partir de situacions significatives viscudes en primera persona.

Que podem esperar de la jornada? Doncs, en aquesta, es va explorar les possibilitats de la simulació com a eina per innovar a la cuina i en la formació dels professionals de la restauració.

En les ponències hi vam poder trobar a diferents referents acadèmics com: Lluís Blancafort, professor del grau en ADE i Aida Camps, responsable del CISARC.

A més, també es varen celebrar taules rodones on es va debatre sobre la innovació metodològica a les aules i a la restauració. En aquestes van participar:

  • Daniel Brasé; gerent de la Federació Internacional d’Hosteleria i Restauració
  • Dani Pons; cap d’àrea de l’Escola d’Hosteleria Joviat
  • Gemma Llauradò; cap d’estudis de l’Escola d’Hosteleria d’Osona

No ens volem oblidar també de les diferents experiències de simulació que es van realitzar.

Altres càrrecs importants que van fer presencia a la jornada van ser Josep Eladi-Baños, Màrius Rubiralta i Xavier Ginesta.

La celebració de l’acte es troba dins de la programació del III Congrés Català de la Cuina. La UVic-UCC va ser la responsable de dinamitzar el congrés en l’àmbit de la Catalunya Central.

 

Article Extret del III Congrés Català de la Cuina

Altres notícies d’interés

2019-06-04T14:22:40+00:00