El país dels cuiners. De Ca la Teta a el Bulli

· · · El país dels cuiners. De Ca la Teta a el Bulli

Fins al 25 de setembre, el Museu de l’Empordà incorporarà una nova exposició

titulada “El país dels cuiners. De Ca la Teta a el Bulli” amb la que farem un recorregut pels últims 50 anys de la història de l’Alt Empordà, amb l’evolució de la cuina i amb un fil discursiu de 3 restaurants que han treballat en aquesta evolució: el Motel Empordà, l’hotel Duran i El Bulli.

“El projecte comença per definir una idea abstracta: què és cuina empordanesa” afirmava Manel Gràvalos, un dels tres comissaris. A més, Gràvalos recordava que, a l’Empordà, els fogons encara fan xup-xup “A les cuines reals, s’està escrivint un capítol que d’altres escriuran amb una idea nova de futur”.

Una altra data important és el 21 de Juny, quan es presenti la jornada professional a l’auditori dels Caputxins. Francesc Guillamet, altre comissari i testimoni fotogràfic, recalcava “volem reflexionar sobre què és el menjar avui en dia”. L’encarregat d’obrir aquesta jornada serà el cuiner Ferran Adrià, i seguidament parlaran personatges importants com David Casacuberta, Vicenç Marquès, Besalú Salvador i Clara Antúnez entre altres.

El tercer dels comissionats, Josep Algans definia l’exposició com “eclèctica” i “molt transversal”, deia; “L’exposició és una experiència visual; en el llibre es trobaran més continguts” (fent referència als 11 textos recopilats al llibre catàleg).

Pel que fa a l’exposició en si, existiran diverses activitats programades per fer tant individualment com en família, entre elles i podrem trobar:

  • Visites guiades amb els comissaris i amb guies de figueres.
  • “Crea un plat de pel·lícula” una activitat on els participants podran crear un plat i gravar el procés en stop-motion.
  • Projeccions de documentals com Revolució líquida i el bulli: Cooking en progress.

A més, l’experiència no acabarà en l’exposició, l’Hotel Duran i el restaurant i l’hotel Empordà oferiran menús degustació amb els seus plats estrelles.

Article Extret del III Congrés Català de la Cuina

Altres notícies d’interés

2019-05-22T13:49:54+00:00